Ερωτήσεις για την αρθροπλαστική γόνατος

  • Είμαι υποψήφιος ασθενής για αρθροπλαστική γόνατος;

Μπορεί να είστε υποψήφιος για ολική αρθροπλαστική γόνατος εάν έχετε οστεοαρθρίτιδα με πόνο που δεν έχει ανταποκριθεί επαρκώς σε πιο συντηρητικές μεθόδους θεραπείας, όπως φυσικοθεραπεία, φάρμακα και ενδαρθρικές ενέσεις. Αν και οι αρθροπλαστικές γόνατος θεωρούνται ασφαλείς και εξαιρετικά επιτυχημένες ως επεμβάσεις, τα αποτελέσματα εξακολουθούν να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Είναι σημαντικό να συζητήσετε τις επιλογές σας με τον ορθοπεδικό σας για να προσδιορίσετε εάν η ολική αντικατάσταση γόνατος είναι κατάλληλη για εσάς.

 

  • Τι πρέπει να περιμένω κατά τη διάρκεια μιας ολικής αντικατάστασης γόνατος;

Η ολική αρθροπλαστική του γόνατος είναι μια επέμβαση που εκτελείται συνήθως με επισκληρίδια αναισθησία. Ο γιατρός σας θα κάνει μια τομή στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος, ο κατεστραμμένος χόνδρος και μια μικρή ποσότητα του οστού θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν από μεταλλικά εμφυτεύματα. Η όλη διαδικασία συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από μίαμιση ώρα.

 

  • Τι πρέπει να περιμένω μετά τη χειρουργική επέμβαση;

Πιθανότατα θα περάσετε δύο έως τρεις ημέρες στο νοσοκομείο μετά τη χειρουργική επέμβαση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ιατρικό προσωπικό και ο ορθοπεδικός σας θα παρακολουθούν την κατάστασή σας για να διασφαλίσουν ότι είστε καλά. Θα κινητοποιηθείτε άμεσα με το ῾Π῾ και θα το αφήσετε όταν νιώσετε έτοιμοι. Αυτό συνήθως συμβαίνει μέσα στις πρώτες 10 ημέρες από την επέμβαση. Αναμένετε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα ασκήσεων εντός 24 ωρών από την αντικατάσταση του γόνατός σας. Θα είναι σημαντικό να συνεχίσετε αυτές τις ασκήσεις για πολλές εβδομάδες για να έχετε μία καλή ανάρρωση.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Λεωφ. Μεσογείων 107, Αθήνα 115 26
Κτήριο γραφείων, 2ος όροφος
Τηλ. +30 6946541732

AMERICAN MEDICAL CENTER

215 Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 2047 Στρόβολος, 1311 Λευκωσία, Κύπρος

Τηλ. +357 22476626

Email: dimitrislyras@yahoo.gr         Web: www.dimitrislyras.com

            dlyras@spinemaster.gr

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram