top of page
Αναζήτηση

Μπορεί μια επέμβαση αρθροπλαστικής να επηρεάσει την επαγγελματική σας ζωή;

Είτε αγαπάτε είτε μισείτε τη δουλειά σας, πιθανότατα ξοδεύετε πολύ χρόνο σε αυτήν. Υπάρχει πολύς κόσμος που σκέφτεται να αναβάλει μία επέμβαση αντικατάστασης ισχίου ή γόνατος υπό το φόβο ότι θα χάσει χρόνο μέχρι να επανέλθει στο γραφείο του. Αυτό μπορεί να είναι αρνητικό για διάφορους λόγους. Πρώτον, μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της εργασίας σας εάν ο πόνος σας είναι αρκετά εξουθενωτικός. Επιπλέον, η αναβολή μιας διαδικασίας, ιδιαίτερα εάν η εργασία σας περιλαμβάνει την άσκηση βάρους ή πίεσης στα γόνατα και τους γοφούς σας, μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή σας και να προκαλέσει μια μελλοντική επέμβαση πιο περίπλοκη.


Σε μια πρόσφατη μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ερευνητές μελέτησαν 86 συνολικά ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση αντικατάστασης ισχίου και διαπίστωσαν ότι «σχεδόν όλοι οι ασθενείς που εργάζονταν πριν από τη χειρουργική επέμβαση επέστρεψαν στην ίδια εργασία μετά από τη χειρουργική επέμβαση». Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι αποτελεσματική στο να επιτρέπει σε ασθενείς κάτω των 60 ετών να συνεχίσουν να εργάζονται και να είναι ενεργοί. Η συγκεκριμένη επίσης επέμβαση είναι αποτελεσματική και στο να επιτρέψει σε ασθενείς που βρίσκονταν εκτός εργασίας λόγω του πόνου να επιστρέψουν στη δουλειά.




Επεμβάσεις αρθροπλαστικής

Κατά τη διάρκεια μιας αρθροπλαστικής ισχίου, γόνατος ή ώμου, αφαιρείται η φθαρμένη άρθρωση και αντικαθίσταται από μία τεχνητή. Αυτού του είδους οι επεμβάσεις σήμερα θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες επεμβάσεις στην ιστορία όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων.


Παρόλο που πρόκειται για μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις, οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας και η τεχνολογία επιτρέπουν στο Χειρουργό να πραγματοποιήσει το χειρουργείο με τέτοιο τρόπο ώστε η αποκατάσταση να είναι αρκετά μικρή σε διάρκεια και με πολύ μικρή ταλαιπωρία για τον ασθενή σε σχέση με το παρελθόν.

Με τη συνεργασία σας ως ασθενής και με αφοσίωση στη φυσιοθεραπεία, θα επιστρέψετε στα πόδια σας και στη δουλειά σας σε λίγες μόνο εβδομάδες.


Αν έχετε απορίες σχετικά με αντικαταστάσεις αρθρώσεων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

67 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page